KOOKWORKSHOP – UTOPIA EILAND

Kookworkshop ter voorbereiding op het einde van de wereld #microben. Eind augustus belande de voedseltafel tussen de bomen van Utopia Eiland. Theatermaker Sien Vanmaele nam het publiek mee naar de bijzondere rol van micro-organisme om voedselafval om te toveren tot heerlijke producten. Een proces dat ons kan helpen in de strijd tegen voedselverspilling.

Daarna nam lokale product ontwikkelaar Sharmila Baidjnath Misier het publiek mee op ontdekkingstocht door de oogst van Utopia Eiland. We gingen met haar aan de slag met de onderdelen van groentes die vaak worden weggegooid of niet geoogst, zoals de stam van broccoli en de loof van bieten en wortels.

VOORBEREIDING op HET EINDE VAN DE WERELD

Wat hebben we genoten van de microben editie van de kookworkshop ter voorbereiding op het einde van de wereld, van theatermaker Sien Vanmaele x Laika theater.

Een inspirerende sessie met spectaculair apocalyptisch weer, toepasselijk bij de titel van de workshop. De eerste sessie in de volle zon, bij de start van de tweede sessie sloeg het weer om met een tropische hoosbui. Iedereen hielp schuilen en droogmaken van de locatie, waarna Sien Vanmaele onverhinderd doorging met het delen van haar wonderlijke wereld van micro-organismen die ons eten lekkerder, makkelijker te verteren en langer houdbaar maken.

Altijd een feest om Sien en Laika weer te kunnen ontvangen in Almere. Dit keer bij Utopia Eiland en de Flevo Campus. Een bijzonder stukje Almere, met boslandbouw, waar een grote groep enthousiastelingen laat zien hoe de rijkdom van
ecosysteem herstel er uit kan zien midden in de stad.

Sharmila baidjnath misier

Na de kookworkshop van Sien ging het publiek de tweede ronde aan de slag met Sharmila Baidjnath Misier van Ganpat Masala en Flevo Campus. Met een aanstekelijke passie deelde Sharmila maar liefst vier recepten, speciaal ontwikkeld op basis van de achterblijvende oogst op Utopia Eiland.

Denk aan de loof van de wortel, de buitenste bladeren van de paarse kool en de spitskool, de stem van de broccoli, het blad van de bietjes en de bloemetjes van de rucula.

Een echte explosie van smaak en geen betere dag om ook de nieuwste aanwinst van Wilde Keuze te testen: De Wilde Tafels. Ontwikkeld door Collectief Soepel.

ALTIJD UP TO DATE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg ons op: