HET EETATELIER in almere poort

Hoe goed ken jij jouw buurt? Ken je de mensen en de smaken die jouw omgeving vormgeven? Almere Poort is een smeltkroes van culturen en smaken, een plek waar diverse culinaire tradities samenkomen en elkaar verrijken. Met ‘Het Eetatelier’ willen we ontdekken welke gerechten onze buren ‘s avonds op tafel zetten en hoe lokale ingrediënten en bestaande eettradities elkaar kunnen versterken. Ontmoet, kook en eet samen met buurtbewoners, chef en boeren in het Eetatelier.

Meld je aan voor een van de drie kookworkshops in Almere Poort, waarbij we samen de keuken induiken op een unieke locatie in de buurt. Elk eetatelier staat een ander product uit de regio centraal. We werken toe naar één grote buurt lunch op 20 juli waar alle verzamelde recepten en verhalen samenkomen.

Het eetatelier is een fysieke plek in de buurt, waar we als boeren en buren samenkomen we ontdekken hoe lokale ingrediënten uit Flevolanden bestaande eettradities kunnen versterken.

Agenda

Aankomende evenementen

HET EETATELIER – LOKALE PRODUCTEN

We zien volop beweging op het land, dus dat betekent dat het perfecte moment is aangebroken om de keuken in te duiken en ons voor te bereiden op de oogst die komen gaat. Briljante bonen, buitengewone bieten en blitse bladgroenten: in Flevoland vind je ze allemaal! 

De ingrediënten die worden gebruikt voor de drie kookworkshop komen allemaal van ons Flevolandse achterland. Bonen, bieten en bladgroenten. Ontdek welke smaken Flevoland rijk is en hoe deze ingrediënten aan de basis liggen van heerlijke gerechten van over de hele wereld.

Ben jij op zoek naar een manier om jouw eetgewoonten te verbeteren en meer te leren over gezonde voeding? Bij ‘Het Eetatelier’ bieden we jou de perfecte kans om de kracht van lokale  ingrediënten te ontdekken.

Onder begeleiding van ervaren chef-koks, voedingsdeskundigen en lokale boeren duik je samen met buurtbewoners de keuken in en verkennen we de wereld van gezonde en voedzame gerechten. Leer hoe je verse en onbewerkte groenten kan verwerken naar volwaardige maaltijden die jou energie geven.

Van briljante bonen tot buitengewone bieten en blitse bladgroenten, we laten zien hoe je deze voedzame ingrediënten kunt integreren in je dagelijkse voeding op een smaakvolle manier. Ontdek nieuwe recepten, leer over de voordelen van seizoensgebonden eten en laat je inspireren door recepten en producten die passen bij jouw levensstijl.

Of je nu nieuw bent in de wereld van gezonde voeding of al een ervaren kok bent die zijn repertoire wil uitbreiden, ‘Het Eetatelier’ biedt voor ieder wat wils. Doe mee aan onze workshops, proef de heerlijke gerechten en ervaar zelf de voordelen van gezonde voeding.

WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

ALTIJD UP TO DATE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg ons op: