EETATELIER: HET BUURT KOOKBOEK

Met het EETATELIER verbinden we buurtbewoners en lokale boeren met elkaar door samen te koken en te eten.

Door de krachten en verhalen van het platteland en de stad te bundelen werken we samen aan een voedselomgeving waarin lekker, vers en gezonde voeding de norm wordt voor iedereen.

Het EETATELIER is een samenwerking tussen Flevour en Wilde Keuze

HET EETATELIER

Heb je je ooit afgevraagd wat er bij je buren op tafel staat, welk gerecht die heerlijke geur verspreidt door de straat of welke producten er eigenlijk in jouw omgeving geproduceerd worden? Met het EETATELIER verbinden we buurtbewoners en lokale boeren met elkaar door samen te koken en te eten.

Het EETATELIER is een fysieke plek in de buurt om elkaar te ontmoeten en samen te koken en te eten. Het beste van het platteland wordt versterkt door het beste van de stad. De rijkdom aan producten en smaken die lokaal worden verbouwd in Flevoland ontmoeten de vele eetculturen en voedselvaardigheden die de inwoners van de buurt rijk zijn.

Gezamenlijk werken we aan een buurt kookboek; een bundel van alle opgehaalde recepten, kennis, gezondheidsvoordelen en verhalen uit de buurt. Een modulair kookboek die meegroeit met elke nieuwe versie en het EETATELIER. Uiteindelijk heeft iedereen een eigen en unieke versie van een buurt kookboek op de keukentafel.

ALMERE POORT

De eerste versie van het EETATELIER vindt plaats in Almere Poort. In juni en juli 2024 ging het EETATELIER van start met briljante bonen, buitengewone bieten en blitse bladgroenten. Boer en burger inspireerde elkaar door te laten zien hoe je deze verse en onbewerkte groenten kan verwerken tot volwaardige, gezonde en vooral lekkere maaltijden.

Onder begeleiding van chef Paulami Joshi, voedingsdeskundigen en lokale boeren deden in totaal 130 buurtbewoners mee aan de eerste versie van het EETATELIER. Samen doken we de keuken in en hebben we informatie en feedback verzameld voor de volgende fases van het EETATELIER. Zo bouwen we samen – van bodem tot bord – aan een gezonde en diverse voedsel beweging in Almere Poort.

Samenwerking

Voor het EETATELIER in Almere Poort werken we samen met:

Van Andel, BioBrass, de Bietenclub, Zonneheerdt, stadsboerderij Almere, BioFood, Quinoa Holland, Laan Landbouw, Erf-1 boerderij, Arabic Bread, Plantage Nieuwland, tuinderij De Stek, Polderkol, Polderknoflook, Hoeve Vredeveld, Broodletter, Stichting Weerwoud, Flevo Campus, Dutch Chili Lovers, The Good Spice, Waldfarming, Atelier Feddan, Artisan Asha,  @meerdansap, Medi Check Services, ARTE College, Plus DUIN, DUINhal, Plus Homeruskwartier, theatergezelschap Vis a vis, Oranje Huis Flevoland, Voedselbank Almere en Boeren voor buren.

Wil je meer zien over dit project, bekijk dan de korte opnames over het idee achter het Eetatelier en de opnames tijdens de buurtlunch bij Omroep Flevoland.

Wil je bijdrage aan het EETATELIER in Almere Poort of lijkt dit jou ook leuk voor jouw buurt en/of organisatie, neem dan contact met ons op!

WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

ALTIJD UP TO DATE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Volg ons op: