Laatste afgelopen Evenementen

Buurtlunch in Almere Poort – 20 juli

Theatergezelschap Vis a vis Muiderzandplaats 1, Almere

Vier samen met de buurt de start van de zomervakantie tijdens dit kleurrijke buurtlunch. Volledig samengesteld met recepten uit de buurt, ontwikkeld tijdens drie eetateliers in Almere Poort. Samen met chefs, boeren en buren ontwikkelen we deze grote zomerlunch. Tijdens elke kookworkshops zijn recepten en verhalen verzameld; rondom de bonen, bieten en bladgroenten. Als je nog geen recept hebt toegevoegd, dan kan dat nog tijdens de lunch. Deze groeiende installatie met buurtrecepten is het begin van een kookboek vol met recepten uit de buurt. Deze zal na afloop, online terug te vinden zijn. PRIJS 2,50 EUR – deelname voor bewoners uit Almere Poort. 4,50 EUR – vindt je het leuk om aan te sluiten maar kom je niet uit Almere Poort? Dat kan! Dan is de deelname 4,50 EUR. Gratis – kinderen onder de 13 jaar. Gratis – Vind je het leuk om mee te koken, helpen en/of organiseren voor de buurlunch? Ontzettend leuk, laat het ons dan weten in het aanmeldformulier. Deelname voor de lunch is dan ook gratis. Verder vragen we je om je favoriete recept mee te brengen waarin de lokale producten die centraal staan voorkomen; bieten, bonen en/of bladgroenten. Deze kunnen tijdens het evenement zelf aan een groeiende installatie worden toegevoegd. Neem alvast een kijkje bij de EETATELIERS uit juni

Gratis – €4.50

Eetatelier #3 Blitse Bladgroenten – 11 juli

LET OP: Deze kookworkshop is overdag en in samenwerking met het ARTE college. De doelgroep zijn de leerlingen van het ARTE, docenten en ouders. Wel zijn we opzoek naar recepten uit de buurt rondom bladgroenten voor de buurtlunch. Als je alsnog verbonden wilt zijn aan de sessie Blitse Bladgroente, vul dan de google form is en dan nemen wij contact met je op. Aan variatie geen gebrek bij deze blitse bladgroenten. De lijst met bladgroenten is ontzettend lang. Van verfrissende spinazie tot pittige rucola en van robuuste boerenkool tot smaakvolle waterkers, bladgroenten vormen de kern van gezonde en verrukkelijke gerechten. Wat is jouw favoriet? En stiekem ook wel benieuwd hoe andere buurtbewoners zorgen dat de hele familie smult van een gezonde groene maaltijd? Na deze kookworkshop ga je vol inspiratie naar huis.  Ontdek hoe je met deze verse producten een rijkdom aan smaken en recepten van over de hele wereld kan op tafel kan zetten. Laat je verrassen door onverwachte smaken en ontdek waarom we eten wat we eten!  HET EETATELIER ontdek je buurt Hoe goed ken jij jouw buurt? Ken je de mensen en de smaken die jouw omgeving vormgeven? Ontmoet, kook en eet samen met buurtbewoners in het Eetatelier. Meld je aan voor één van de drie kookworkshops, waarbij we samen de keuken induiken op een unieke locatie in de buurt. Elke workshop draait om een lokaal product, waarbij we recepten uit de buurt verzamelen en ontdekken hoe lokale ingrediënten en eettradities elkaar versterken.

EETATELIER #1 Buitengewone bieten – 21 juni

DUINhal Zeeduinweg 236, Almere

Het Eetatelier #1 Buitengewone Bieten Biet, biet, biet…. We eten ‘m liever niet….. Doodzonde! De eerste editie van het eetatelier staat in het teken van Buitengewone bieten. Bieten hebben soms een beetje een stoffig imago en veel mensen weten niet goed wat ze ermee aan moeten. Maar bieten komen in vele kleuren en smaken en zijn veelzijdige groenten waar je alle kanten mee op kunt! De smaak van bieten varieert afhankelijk van de manier van koken en de bereiding; je eet ze rauw, gekookt, geroosterd, gestoomd, gepureerd, als soep, salade, chips, ingemaakt of als juice. Ben je klaar om je te laten verrassen door de rijkdom van bieten? Direct van Flevolandse bodem en bordevol voordelen voor je gezondheid. Zo barsten ze van de vezels en kalium. Ook bevatten ze veel antioxidanten, dit zijn stoffen die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen. PRIJS Deelname aan de workshops is gratis. Het enige wat je hoeft te doen, is je favoriete recept meebrengen waarin het lokale product voorkomt. BUITENGEWONE BIETEN Altijd al benieuwd geweest naar de diverse smaken van Flevolandse bodem en een goed gesprek met een boer aan de eettafel? Dan zit je goed bij het Eetatelier: ontmoet, kook en eet samen met buurtbewoners, chef en boeren.  Voor deze buitengewone bieten editie maken we kennis met de bieten en werkwijze van Bio Brass, de Bieten Club én Martin Topper van Zonneheerdt. Koop je biologische broccoli, boerenkool of bieten in de supermarkt? Dan is de kans groot dat je de producten van Bio […]

Gratis