EETATELIER #2 BRILJANTE BONEN – 28 JUNI

Het Eetatelier #2 Briljante Bonen De tweede editie van het eetatelier staat in het teken van Briljante Bonen! Bonen saai? Echt niet!  Ben je klaar om je kijk op bonen voorgoed te veranderen? Laat je inspireren door recepten van je buren en ontdek hoe deze veelzijdige krachtpatsers niet alleen ontzettend lekker zijn maar ook nog eens mega goed voor jezelf én voor de wereld. Inderdaad, hoe meer bonen, hoe beter!  Tijdens het eetatelier #2 Briljante Bonen verzamelen we recepten uit de buurt met ondersteuning van een professionele chef. Schuif aan en ontdek aan de hand van eetculturen van over de hele wereld hoe lekker en gemakkelijk je met bonen kunt koken. Van snelle recepten voor drukke dagen tot aan borrelhappen en restaurantwaardige gerechten voor fancy etentjes.  PRIJS Deelname aan de workshops is gratis. Het enige wat je hoeft te doen, is je favoriete recept meebrengen waarin het lokale product voorkomt. HET EETATELIER ontdek je buurt Hoe goed ken jij jouw buurt? Ken je de mensen en de smaken die jouw omgeving vormgeven? Ontmoet, kook en eet samen met buurtbewoners in het Eetatelier. Meld je aan voor één van de drie kookworkshops, waarbij we samen de keuken induiken op een unieke locatie in de buurt. Elke workshop draait om een lokaal product, waarbij we recepten uit de buurt verzamelen en ontdekken hoe lokale ingrediënten en eettradities elkaar versterken.

Gratis

EETATELIER #1 Buitengewone bieten – 21 juni

DUINhal Zeeduinweg 236, Almere

Het Eetatelier #1 Buitengewone Bieten Biet, biet, biet…. We eten ‘m liever niet….. Doodzonde! De eerste editie van het eetatelier staat in het teken van Buitengewone bieten. Bieten hebben soms een beetje een stoffig imago en veel mensen weten niet goed wat ze ermee aan moeten. Maar bieten komen in vele kleuren en smaken en zijn veelzijdige groenten waar je alle kanten mee op kunt! De smaak van bieten varieert afhankelijk van de manier van koken en de bereiding; je eet ze rauw, gekookt, geroosterd, gestoomd, gepureerd, als soep, salade, chips, ingemaakt of als juice. Ben je klaar om je te laten verrassen door de rijkdom van bieten? Direct van Flevolandse bodem en bordevol voordelen voor je gezondheid. Zo barsten ze van de vezels en kalium. Ook bevatten ze veel antioxidanten, dit zijn stoffen die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen. PRIJS Deelname aan de workshops is gratis. Het enige wat je hoeft te doen, is je favoriete recept meebrengen waarin het lokale product voorkomt. BUITENGEWONE BIETEN Altijd al benieuwd geweest naar de diverse smaken van Flevolandse bodem en een goed gesprek met een boer aan de eettafel? Dan zit je goed bij het Eetatelier: ontmoet, kook en eet samen met buurtbewoners, chef en boeren.  Voor deze buitengewone bieten editie maken we kennis met de bieten en werkwijze van Bio Brass, de Bieten Club én Martin Topper van Zonneheerdt. Koop je biologische broccoli, boerenkool of bieten in de supermarkt? Dan is de kans groot dat je de producten van Bio […]

Gratis