Reis met ons mee door het voedsellandschap van Flevoland! 

Vanaf 2024 gaan we elk jaar op onderzoek uit in onze polder om boer, burger en bodem op onverwachte manieren met elkaar in verbinding te brengen. Ontdek niet alleen de werelden en mensen die schuilgaan achter ons voedselsysteem maar pak je kans om actief mee te werken aan de invulling van jouw leefomgeving!

Reis met ons mee en laat je verrassen door de rijkdom en vindingrijkheid van Flevoland. Met onze iconische rode tafel creëren we op elke locatie onverwachte programmering, ruimte voor ontmoeting, vermaak en culinaire uitdaging. En centraal staat natuurlijk altijd het lekkerste eten uit de regio! 

GA MEE OP ONTDEKKINGSTOCHT

Met dit programma worden lokale uitdagingen van boeren, voedselproducenten en/of bewoners die streven naar nieuwe landbouw en voedsel praktijken, werkwijzen en/of samenwerkingen op tafel gelegd. Samen met creatieve makers en een diverse groep belanghebbende worden deze uitdagingen aangepakt en gezocht naar oplossingen. De uitkomsten worden vertaald naar unieke (eet)ervaringen om het einde van het seizoen feestelijk en gezamenlijk af te sluiten en een breed publiek mee te nemen in het onderwerp.

IN ALMERE POORT
IN LELYSTAD
IN ALMERE

Robin Vroom (Wilde Keuze) en Eva Flantua (Flevour) vormen een prachtige samenwerking vanwege hun gedeelde visie en het streven naar een bewustwording en waardering voor ons lokale voedselsysteem, zij het vanuit verschillende invalshoeken. Wilde Keuze benadrukt het belang van verbeelding om duurzame en inclusieve oplossingen te ontdekken die al aanwezig zijn in ons voedselsysteem. Robin legt de nadruk op het leren kijken via de kunst naar de verborgen mogelijkheden van verandering die in alle lagen van de voedselketen aanwezig zijn.

Deze benadering brengt creativiteit en vernieuwing in de manier waarop we voedsel produceren, distribueren en consumeren. Aan de andere kant richt Flevour zich op de lokale gastronomie en de rol van smaak in het veranderen van de wereld. Eva gelooft dat heerlijk eten niet alleen een genot is, maar ook een middel om mensen bewust te maken van hun leefomgeving. Door zich te concentreren op de lokale voedselcultuur, bouwt ze waardering op voor de boeren, tuinders en voedselproducenten die zich dag en nacht inzetten om ons te voorzien van voedsel.

Meer weten over onze programmering 2024?

Neem contact op

robin_vroom@wildekeuze.nl

Volg ons op: